Kööki tuotekehityskeittiö

Säännöt

Kööki tuotekehityskeittiö

Nämä samat säännöt ja ohjeet saat varausvahvistuksen mukana sähköpostiisi, kun varaat keittiötilan ja ne löytyvät myös paikan päällä Köökissä vuokrattavien keittiötilojen seiniltä sekä omavalvontakansiosta. Kaikkien tilojen varaajien tulee noudattaa näitä sääntöjä ja ohjeita.

1. Ota tiloihin tullessasi mukaan puhtaat, pestyt sisävaatteet, esiliina tai kokin takki ja sisäkengät. Vaihda vaatteesi keittiön alakerran yhteisissä sosiaalitiloissa
Kun saavut Köökiin, tule ensimmäiseksi sisään ovesta, jossa lukee Kööki -tuotekehityskeittiö – Sisäänkäynti & lähtevä tavara. Siirry ensimmäiseksi suoraan portaita pitkin alakerran yhteisiin sosiaalitiloihin vaihtamaan vaatteet (kun tulet eteisestä keittiön puolelle, näet oikealla kyltin Sosiaalitilat, joka ohjaa alakertaan ja sosiaalitiloihin johtavaan portaikkoon). Kun olet vaihtanut vaatteet, voit siirtyä varaamaasi keittiötilaan. Ota varaamasi tilan siivouskomerosta hiusmyssy, suojakäsineet ja suojatossut, jos sinulla ei ole mukana omia sisäkenkiä. Isoköökin ja Keskiköökin siivouskomeron ovessa lukee Siivouskomero – Isokööki ja Keskikööki. Pikkuköökin siivouskomeron ovessa lukee Siivouskomero – Pikkukööki.

2. Käytä oikeaa ovea raaka-aineiden tuomisessa keittiötilaan ja valmiiden tuotteiden viemisessä keittiötilasta
Kun tuot varaamaasi keittiötilaan raaka-aineita, tuo ne sisään oikeasta, sille tarkoitetusta ovesta. Multaiset ja likaiset raaka-aineet (mm. multaiset juurekset ja kasvikset, marjat, sienet, ym.) tuodaan sisään ovesta, jossa lukee Kööki –tuotekehityskeittiö – Saapuva multainen tavara. Puhtaat raaka-aineet ja pakkaustarvikkeet tuodaan sisään ovesta, jossa lukee Kööki –tuotekehityskeittiö – Saapuva puhdas tavara. Valmiit tuotteet varastoidaan yhteisiin valmiiden tuotteiden kylmiöihin, pakastimiin ja kuivavarastoon ja ne viedään ulos ovesta, jossa lukee Kööki –tuotekehityskeittiö – Sisäänkäynti & lähtevä tavara.

3. Tutustuthan huolellisesti Köökin omavalvontakansioon. Liitä omavalvontakansioon kopio hygieniapassistasi sekä terveydentilan selvityksestäsi (mm. salmonellatodistuksestasi)
Köökin omavalvontakansio löytyy keittiön yhteisestä toimistotilasta (punainen kansio, jonka kyljessä ja edessä lukee Kööki omavalvonta). Kansiosta löytyy omat välilehdet näille kopioille (välilehdet 5 & 6). Hygieniapassi tulee hankkia viimeistään 3 kk kuluessa työn aloittamisesta. Kolmeen kuukauteen lasketaan taannehtivasti myös aiemmat elintarvikealan työt, joissa hygieniapassia on edellytetty. Saat siis työskennellä Köökin tiloissa 3 kk ilman hygieniapassia, jos et ole aikaisemmin työskennellyt elintarvikealan töissä, vaikka käsittelisit helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita (esim. raakaa lihaa). Terveydentilan selvitys (joka sisältää salmonellatodistuksen) tulee tehdä silloin, jos käsittelet tiloissa helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita (esim. raakaa lihaa). Tämä tarvitaan heti työn alkaessa tai käytännössä ainakin pian tätä edellyttävän työn alettua.

4. Liitä Köökin omavalvontakansioon kuvaus omasta elintarviketoiminnastasi ja tuotteiden valmistuksesta
Köökin omavalvontakansio löytyy keittiön yhteisestä toimistotilasta (punainen kansio, jonka kyljessä ja edessä lukee Kööki omavalvonta). Jos valmistat Köökin tiloissa tuotteita myyntiin asti, sinun tulee lisätä välilehden 4 taakse omavalvontakansioon kuvaus omasta elintarviketoiminnastasi ja tuotteiden valmistuksesta (mm. omavalvontasuunnitelma, HACCP -vaarojen arviointi, ym.) Voit kysyä lisätietoa näistä Köökin elintarvikevalvontaviranomaiselta Henri Pätsiltä (yhteystiedot löytyvät Köökin omavalvontakansiosta välilehdeltä 1 Köökin omavalvontasuunnitelmasta). Jos kehität tiloissa pelkästään uusia tuotteita tai valmistat koe-eriä, jotka eivät ole menossa myyntiin, sinun ei tarvitse liittää omavalvontakansioon kuvausta omasta elintarviketoiminnastasi & tuotteiden valmistuksesta.

5. Kirjaa lämpötilat joka päivä käyttämiesi kylmälaitteiden ovissa oleviin listoihin
Jokaisen kylmälaitteen ovessa on lämpötilanseurantalista, johon tulee merkitä kylmälaitteen lämpötila joka päivä, kun säilytät niissä raaka-aineita tai valmiita tuotteita. Kun ovessa oleva lista on täynnä, siirrä se omavalvontakansion välilehden 7 takana olevaan muovitaskuun. Uuden lomakkeen kylmälaitteen oveen saat kopioimalla omavalvontakansiosta löytyvän lämpötilanseuranta -lomakepohjan. Kaikki toiminnassa tarvittavat lomakepohjat löytyvät omavalvontakansion välilehden 12 takaa.

6. Puhdista varaamasi tilan työtasot ja käyttämäsi astiat ja laitteet joka päivä niiden käytön jälkeen. Tilan tulee olla samanlaisessa kunnossa työskentelypäivän jälkeen sieltä lähtiessäsi kuin se oli sinne tullessasi
Köökin omavalvontasuunnitelmasta löytyvässä siivoussuunnitelmassa on mainittu tiloissa tehtävät päivittäiset, viikoittaiset ja kuukausittaiset siivoustoimenpiteet. Tilan varaajan tulee tehdä siivoussuunnitelmassa mainitut päivittäiset siivoustoimenpiteet varaamassaan tilassa. Ulkoistettu siivouspalvelu hoitaa siivoussuunnitelman viikoittaiset ja kuukausittaiset siivoustoimenpiteet, kuten lattioiden pesut ja yhteisten tilojen siivoukset.

Joka päivä toteutettavat siivoustoimenpiteet, jotka tilan varaajalla tulee tehdä:

Päivittäin silmämääräinen tarkkailu yleisestä siisteydestä.
- Tarvittaessa puhdista työtasot ja pinnat ennen töiden aloittamista.

Päivittäin työtasojen ja pintojen peseminen ja desinfiointi.
- Pese työtasot ja muut pinnat neutraalilla pesuaineliuoksella (pH 6-8).
- Desinfiointi vähentää mikrobeja välineistä ja työpinnoilta.
- Käytä kertakäyttöliinoja.

Pese/puhdista kaikki käyttämäsi valmistusvälineet ja -laitteet (esim. astiat ja työvälineet, kattilat, kutteri, vihannesleikkuri, kippikattila, liesi, ym.) joka päivä käytön jälkeen.

Päivittäin irtoroskien siivoaminen lattioilta.
-Vuokraajien käytettävissä on yhteinen i-Mop yhdistelmäkone, jolla voi pestä ja kuivata lattiat helposti ja nopeasti.

Vie roskat ulos joka päivän päätteeksi.
- Roskat laitetaan keittiötilassa niille kuuluviin kannellisiin astioihin. Vie roskat varaamastasi tilasta joka päivän päätteeksi ulkona oleviin jäteastioihin.

Käytä siivotessa aina suojakäsineitä. Tiloissa on yhteensä kaksi siivouskomeroa. Käytä sen tilan siivouskomeroa, jota varaat. Molempien siivouskomeroiden ovissa on Siivouskomero -kyltit. i-Mop –yhdistelmäkone löytyy Iso- ja Keskiköökin siivouskomerosta (ovessa kyltti Siivouskomero - Isokööki ja Keskikööki). Tuhoeläimiä voidaan pyydystää liimapapereilla sekä erilaisilla syöttilaatikoilla.

7. Laita käyttämäsi astiat ja tavarat takaisin niille varatuille paikoille
Jokaiselle astialle ja välineelle on Köökin tiloissa varattu oma paikka. Paikat on merkattu tarroilla hyllyjen ja laatikoiden kylkiin. Huolehdithan, että laitat pestyt ja puhdistetut välineet ja astiat takaisin niille varatuille paikoille.

HUOM! Jos tilan varaaja ei noudata edellä mainittuja ohjeita ja sääntöjä, lähetämme 100 € siivouslaskun.