Kööki tuotekehityskeittiö

Usein kysyttyä

Kööki tuotekehityskeittiö

Tarvitsenko Köökin tiloissa toimimiseen hygieniapassia tai muita todistuksia ja lupia?

Hygieniapassi tulee hankkia viimeistään 3 kk kuluessa Köökin tiloissa työskentelyn aloittamisesta. Kolmeen kuukauteen lasketaan taannehtivasti myös aiemmat elintarvikealan työt, joissa hygieniapassia on edellytetty. Saat siis työskennellä Köökin tiloissa enintään 3 kk ilman hygieniapassia, jos et ole aikaisemmin työskennellyt elintarvikealan töissä ja vaikka käsittelisit helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita (esim. lihaa tai kalaa). Terveydentilan selvitys (joka sisältää salmonellatodistuksen) tulee tehdä aina silloin, jos käsittelet tiloissa helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita (esim. lihaa tai kalaa). Tämä tarvitaan heti työn alkaessa tai käytännössä ainakin pian tätä edellyttävän työn alettua.

Mitä tiloja Köökissä on ja mitä näissä tiloissa voi valmistaa?

Köökissä on kolme vuokrattavaa yleiskeittiötilaa: Pikkukööki, Keskikööki ja Isokööki. Lisäksi Köökistä löytyy yksi vuokrattava tila multaisen ja likaisen raaka-aineen säilytykseen ja esikäsittelyyn: Pesukööki. Näistä Pikkukööki ja Pesukööki ovat erillisiä, ovilla toisista tiloista erotettuja. Keskikööki ja Isokööki ovat samaa, yhtenäistä tilaa. Tämä tarkoittaa sitä, että samanaikaisesti Keski- ja Isoköökissä toimivat vuokralaiset voivat tehdä tiloissa yhtä aikaa vain samantyyppisiä tuotteita.

Kaikissa yleiskeittiötiloissa voi kehittää ja valmistaa esim. luonnontuotteita, juures- ja kasvistuotteita, pitopalveluruokia, leipomotuotteita tai luonnonkosmetiikka- ja hyvinvointituotteita. Keski- ja Isoköökissä voi edellä mainittujen lisäksi kehittää ja valmistaa erilaisia raakoja ja kypsiä lihajalosteita tarkastetusta eli leimatusta lihasta. Tarkastamatonta eli leimaamatonta lihaa ei Köökiin saa tuoda. Keski- ja Isoköökissä voi kehittää ja valmistaa myös kala- ja maitojalosteita, mutta vain suoramyyntiin ja vähittäismyyntiin enintään 1000 kg vuodessa + 30 % suoramyynnin määrästä.

Lisäksi Köökistä löytyy kaikkien vuokralaisten yhteiseen käyttöön tarkoitettuja tiloja. Näitä ovat sosiaalitilat alakerrassa (wc- ja pukuhuonetilat) sekä toimistotila/kahvihuone ja valmiiden tuotteiden lähettämö yläkerrassa keittiötilojen vieressä. Lähettämössä sijaitsevat yhteiset kylmiö- ja pakastetilat sekä kuivatuotevarasto valmiille tuotteille.

Missä tilanteissa Pesukööki -tila pitää varata?

Jos tuot keittiöön esim. multaisia juureksia tai kasviksia tai vaikka puhdistamattomia sieniä ja marjoja suoraan metsästä, pitää sinun varata yhden yleiskeittiötilan lisäksi Pesukööki –tila. Nämä raaka-aineet tuodaan sisään, varastoidaan, puhdistetaan ja esikäsitellään Pesuköökissä. Vasta, kun multaiset tai likaiset raaka-aineet on puhdistettu Pesuköökissä, saat siirtää ne varaamaasi yleiskeittiötilaan eli Pikkuköökiin, Keskiköökiin tai Isoköökiin.

Miten Köökin tiloja varataan ja maksetaan?

Ottamalla yhteyttä Unelmatehtaan asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostitse. Yli yhden kuukauden kestoisista yhtäjaksoisista varauksista tehdään erillinen vuokrasopimus Pudasjärven kaupungin kanssa. Tilavuokra maksetaan laskulla, jonka saat sähköpostiisi.

Kuka voi varata ja käyttää Köökin tiloja?

Tilojen varaaminen ja käyttäminen on avointa kaikille asuinpaikkakunnasta riippumatta; yrittäjille, yhdistyksille, oppilaitoksille, yksityishenkilöille, ym.

Kuinka pitkäksi aikaa voin varata Köökin tiloja?

Yhdestä vuorokaudesta useampaan vuoteen tarpeidesi mukaan. Alle kuukauden mittaisissa vuokrauksissa hinnat ovat kiinteät (päivävuokra, viikkovuokra ja kuukausivuokra). Yli yhden kuukauden kestoisissa vuokrasopimuksissa kuukausivuokra nousee portaittain ajan kuluessa. Tarkoitus ei siis ole vuokrata keittiötiloja toimijalle lopulliseksi toimitilaksi, vaan vuokraus tapahtuu niin, että toimija saa tiloissa elintarvikkeiden valmistustoiminnan alkuun, voi kasvattaa ja monipuolistaa olemassa olevaa toimintaansa esim. kehittämällä uusia tuotteita tai harjoittaa tiloissa satunnaista tai kausiluontoista valmistustoimintaa.

Miten ja milloin pääsen varaamaani keittiötilaan sisään?

Kun varaat tilan Unelmatehtaan asiakaspalvelun kautta, saat tilan varausvahvistuksen ja laskun antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tämän varausvahvistuksen yhteydessä saat myös nelinumeroisen avainkoodisi.